Mechanic – Cable Handling Equipment 

Mechanic – Cable Handling Equipment

WIND – Alkmaar – 40 hours

Wil jij bijdragen aan de wereldwijde energietransitie en in een klein gemotiveerd team werken aan (elektrisch) hydraulische installaties zoals carousels, tensioners en andere cable handling equipment? Dan is de functie van Monteur Cable Handling Equipment bij WIND wellicht iets voor jou.

WIND biedt complete oplossingen voor het transport, de handling en de opslag van onderzeese elektriciteitskabels voor de offshore windindustrie en glasvezelkabels. WIND groeit en heeft naast vestigingen in Nederland ook vaste vestigingen in onder andere Taiwan en de VS.


Functie omschrijving

 Als onderhoudstechnicus ben je verantwoordelijk voor het onderhouden, repareren en kalibreren van verschillende soorten apparatuur en machines op onze locatie in Velsen-Noord en de andere locaties wereldwijd. Je speelt een cruciale rol in het minimaliseren van downtime en het waarborgen van de soepele werking van onze cable handling equipment.

Je zult werken in de nieuwe Technische Dienst (TD) en rapporteren aan de leidinggevend technicus van het team. Ook werk je nauw samen met de yards (NL, VS, Taiwan) en Operations.

Taken en verantwoordelijkheden

1. Preventief onderhoud: Je voert periodiek onderhoud uit aan verschillende apparatuur en machines om potentiële problemen te identificeren en te voorkomen. Dit omvat het inspecteren, reinigen en smeren van onderdelen, het vervangen van versleten onderdelen, en het uitvoeren van tests en kalibraties.

2. Probleemoplossing: Je analyseert storingen en technische problemen die zich voordoen met de apparatuur. Zodra de oorzaak van een storing is vastgesteld, voer je de nodige reparaties uit om de operationele status van de apparatuur te herstellen. Vaak in nauwe samenwerking met de leidinggevend technicus en onze fabrikanten.

3. Documentatie en rapportage: Je houdt gedetailleerde documentatie bij van het uitgevoerde onderhoud, reparaties en kalibraties. Je rapporteert ook aan je leidinggevende over de status van de apparatuur, eventuele afwijkingen, en aanbevelingen voor verbeteringen.

4. Veiligheidsnormen: Je werkt altijd in overeenstemming met de geldende veiligheidsvoorschriften om persoonlijk letsel en schade aan apparatuur te voorkomen. Je identificeert veiligheidsrisico’s en neemt tijdens je werkzaamheden de nodige voorzorgsmaatregelen.

5. Projectondersteuning: Je zult het projectteam ter plaatse assisteren tijdens de mobilisatiefase om ervoor te zorgen dat de elektrische infrastructuur in goede staat verkeert en dat de apparatuur op de juiste manier wordt gebruikt. Je beantwoordt vragen, geeft instructies en deelt kennis om de efficiëntie en effectiviteit van het gebruik van de apparatuur te verbeteren.

6. Voorraadbeheer: Je houdt bij welke reserveonderdelen zich in jouw regio bevinden.

7. Testen en certificering: Je houdt de certificaten van de apparatuur bij en zorgt voor beschikbaarheid en geldigheid in jouw regio.

 

Kwalificaties en vaardigheden:

• Je hebt minimaal een technische MBO-opleiding.

• Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken.

• Je kunt rustig blijven in hectische omgevingen.

• Je hebt een positieve mindset en goede communicatieve vaardigheden.

• Je bent flexibel en bereid om voor werk naar het buitenland te reizen. (~2-8 weken/jaar)

• Je hebt een hands-on mentaliteit en bent resultaatgericht.

• Sterke probleemoplossende vaardigheden en oog voor detail.

• Je bent leergierig en staat open voor verdere scholing.

• Je hebt ervaring met het onderhouden en repareren van (hydraulische) installaties.

• Je hebt ervaring met het oplossen van mechanische, hydraulische en/of elektrische problemen.

• Pré: Je kunt je werkzaamheden duidelijk rapporteren in het Engels (zowel schriftelijk als mondeling).

 

Wat wij jou bieden:

• Een combinatie van kantoorwerk (30%) en praktijk (70%).

• Een uitdagende en gevarieerde baan.

• De vrijheid en zelfstandigheid om je eigen werk te organiseren.

• Studiemogelijkheden die aansluiten bij je talent en carrièrewensen.

• Gunstige arbeidsvoorwaarden.

• Een prettige werksfeer in een hecht team.

 


About WIND

Through a unique combination of expertise, ships and equipment, WIND offers solution-oriented services for the transport, transhipment and storage of submarine electricity cables for the offshore wind industry, as well as telecommunication cables.

WIND is an open organisation in which flexibility is of paramount importance. There are plenty of opportunities to grow within WIND, for example to develop yourself further as a Project Manager, but feel free to follow your own path within the needs of the company.

We think it is important that, in addition to work, we can also relax with colleagues, so we regularly organise joint outings, participate in local sports events, and of course we regularly have drinks. It is not for nothing that the entrance to our head office looks more like a pub than an office.

We would like to refer you to our website www.WIND.nl for a further introduction to WIND.

Candidates are requested to send a motivation letter plus CV to the e-mail address loek@wind.nl for the attention of Loek Ballintijn as contact person.

Acquisition is not appreciated.

“Cable recovery and recycling is a business with sustainability its core.”

Contact us

WIND provides full-service solutions for transport, handling and storage of subsea cables and flexibles, and cable recovery of subsea telecommunication cables. Contact us to find out what we can do for you.

Info@wind.nl

+31 (0)72 519 32 50

Main office: Oudegracht 164-168, 1811 CP Alkmaar, The Netherlands

Yard office: Concordiastraat 84, 1951 AS Velsen Noord, The Netherlands

4 + 1 =